ERP voor de groothandel – ERPsystemen.nl

ERP software voor de groothandel

Branchespecifieke ERP software verschijnt in toenemende mate in de plaats van standaard ERP oplossingen. Ook voor groothandels zijn er specifieke ERP pakketten beschikbaar. Beter dan de algemene ERP software, zijn deze in staat bedrijfsprocessen voor groothandels te automatiseren vanuit één geïntegreerde oplossing. Waarin verschillen deze systemen van algemene, universeel toepasbare ERP software? Lees hier welke eigenschappen ERP software voor groothandels zo onderscheidt.

Welk ERP past bij uw branche?

ERP en de groothandel

Ook in de groothandel branche is het van belang om de juiste afweging van kosten versus baten te kunnen maken. Inzicht in al uw kosten en baten maakt het nemen van de juiste beslissing een stuk eenvoudiger. Doel is om de kosten naar beneden te krijgen en uw klanten optimaal te blijven bedienen zonder in te leveren op service. Uw klanten reageren op meer dan prijs, kwaliteit en betrouwbaarheid alleen. Als u tegemoet wilt komen aan de wensen op het gebied van assortiment, service en informatie is het zaak dat u een goede automatisering opstart. Zo’n systeem geeft op u elk moment inzicht in de belangrijkste werkprocessen. Dat inzicht biedt uw organisatie vervolgens weer nieuwe kansen op groei en ontwikkeling.

Wie helpt u verder?
ERP voor de groothandel wordt geleverd door:

Niet redactioneel

Inzicht in processen

ERP voor de groothandel maakt dat u op elk gewenst moment inzicht heeft in de belangrijkste processen (zoals inkoop, verkoop, voorraadbeheer, relatiebeheer, magazijnautomatisering, logistiek, facturering). En alles onder één knop beschikbaar. Een goed ERP systeem voor een groothandel kan u zelfs nog meer voordelen bieden, maar dat hangt af van de status van uw onderneming en uw medewerkers. Niet iedere onderneming is direct al zo ver, dat de meest uitgebreide functionaliteit op de werkplek ter beschikking moet worden gesteld. WEG: Elke marathon begint bij de eerste looptraining… Dat u beschikt over informatie is cruciaal voor het nemen van de juiste beslissingen. Informatie verzamelen alleen is echter niet genoeg. Het gaat er juist om hoe u al die informatie interpreteert. Dát geeft die gevraagde toegevoegde waarde voor uw klant. Het is daarom van belang dat u goede analyses (Analytics) kunt maken van de informatie die uit de ERP software beschikbaar komt…

Realtime inzicht

Veranderingen in het assortiment, in uw organisatie of bij uw toeleveranciers of afnemers moeten moeiteloos kunnen worden doorgevoerd. Alleen daarmee heeft u als gebruiker altijd een up to date inzicht. Als u die veranderingen door de gebruikers zelf kunt laten invoeren is het voordeel des te groter: u maakt zich dan niet afhankelijk van externe deskundigheid.

Voordelen

Als u kunt beschikken over een optimaal ingericht ERP systeem gericht op groothandels bent u in staat tot een volledige optimalisatie en automatisering van uw handelsprocessen en heeft u op elk moment controle over de belangrijkste processen. Natuurlijk geeft het systeem direct inzichten in de financiële situatie, de status van facturen en de leveringen. Zaken als het in gebruik nemen van e-commerce toepassingen worden voor uw organisatie door al die inzichten een stuk eenvoudiger. Online marketing en het gebruik van verschillende communicatiekanalen geven belangrijke voordelen op het gebied van snelheid, flexibiliteit en klantgerichtheid.

De winstgevendheid van uw organisatie wordt verhoogd doordat informatie beschikbaar is, uw medewerkers direct weten wat de status van leveringen is, inzichten over betalingen, valuta’s, logistiek en assortiment. Kortom, winstgevendheid wordt vergroot door optimaal inzicht in de hele keten: van aankoop tot levering en alles wat daarbij komt kijken, met, voor en bij alle belanghebbenden.

ERP informatie

Bent u actief in de groothandel branche en oriënteert u zich op de aanschaf van ERP software, dan komt u voor veel keuzes te staan. Adviseurs en leveranciers staan in de rij om u verder te helpen. Helaas is dat niet altijd met de onafhankelijkheid die u nodig heeft om tot de beste keuzes te komen. Om die reden publiceert het ICT informatiecentrum in boeken, whitepapers, checklists en de gratis ERP box de belangrijkste informatie over de selectie, implementatie en toepassing van ERP software. Voor u als groothandel is deze informatie over ERP software gratis beschikbaar via deze website. Bekijk hier de ERP informatie die u direct kunt aanvragen.


Lees ook dit over ERP software
Alles over het ERP software project (ERP box)
Meest gemaakte fouten bij ERP selectie (whitepaper)
Waarom IT projecten mislukken (gratis e-boek)