ERP voor de groothandel – ERPsystemen.nl

ERP software voor de groothandel

  • ERP software voor de groothandel
  • Maak kennis met oplossingen en leveranciers
  • Lees meer over selectie en implementatie: ERP kennisbank

ERP oplossingen voor de groothandel automatiseren de belangrijkste bedrijfsprocessen bij groothandels vanuit één geïntegreerd systeem. Commerciële, financiële, logistieke en administratieve functies worden geautomatiseerd vanuit het centrale systeem. Ook alle data in de processen rond bijvoorbeeld verkoop, inkoop, facturatie, planning, levering of service is beschikbaar op een centrale plaats.
 

Ontwikkelingen en oplossingen

In de groothandel moet de afstemming tussen inkoop en verkoop optimaal zijn om een maximale leveringsbetrouwbaarheid te kunnen bieden. Daarnaast moet de administratieve afhandeling vlekkeloos verlopen en moet data beschikbaar zijn om alle groothandelsprocessen zo effectief en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Nieuwe ontwikkelingen in de software, bieden steeds weer nieuwe mogelijkheden. De hier genoemde ERP leveranciers hebben ERP oplossingen voor de groothandel en kunnen u alles vertellen over ontwikkelingen en oplossingen.

Bekijk meer ERP software voor de groothandel op ICTleveranciers.nl

ERP en de groothandel

Groothandels zijn de schakels tussen producent en detailhandel en dankzij de online handel ook in toenemende mate de schakel tussen producent en consument. Aan de administratieve, financiële en logistieke processen worden hoge eisen gesteld. Met name de uitdagingen van groothandels op het gebied van leveringsbetrouwbaarheid en kostenbeheersing zijn de laatste jaren steeds groter geworden. Zo kan het niet tijdig leverbaar zijn van producten grote gevolgen hebben voor de relaties met partijen waaraan geleverd wordt. Zij doen het liefst zaken met leveranciers die hen de zekerheid van tijdige levering bieden. Anderzijds kost voorraad geld en streeft men naar een zo gering mogelijke hoeveelheid opgeslagen goederen. Beide doelen staan op gespannen voet met elkaar, waardoor het streven doorlopend is daarin een optimum te bereiken. ERP software voor de groothandel kan daarbij helpen.

 
 
ERP software voor de groothandel
 
 

Functie van ERP software

Door de juiste afstemming tussen inkoop en verkoop, een goede administratieve verwerking van orders, een gecontroleerde financiële afhandeling en een goed georganiseerde logistiek kan, ondanks lage marges, winstgevend gewerkt worden. ERP software is hierin de spil waar al deze processen om draaien. Klanten reageren op meer dan prijs, kwaliteit en betrouwbaarheid alleen. Als u tegemoet wilt komen aan de wensen op het gebied van assortiment, service en informatie is het zaak dat u over goede automatisering met een ERP systeem beschikt. Zo’n systeem geeft op u elk moment inzicht in de belangrijkste werkprocessen. Dat inzicht biedt uw organisatie vervolgens weer nieuwe kansen op groei en ontwikkeling.

Inzicht in processen

ERP voor de groothandel zorgt ervoor dat u op elk gewenst moment inzicht heeft in de belangrijkste processen, zoals inkoop, verkoop, voorraadbeheer, relatiebeheer, magazijnautomatisering, logistiek en facturering. Een goed ERP systeem voor een groothandel kan u zelfs nog meer voordelen bieden, maar dat hangt af van de status van uw onderneming en uw medewerkers. Niet iedere onderneming is direct al zo ver, dat de meest uitgebreide functionaliteit op de werkplek ter beschikking moet worden gesteld. U kunt beter rustig beginnen.

Data en beslissingen

Voor het aansturen van groothandelsprocessen en het nemen van de juiste beslissingen daarover heeft u data nodig. Via ERP software voor de groothandel kunt u beschikken over die data. Met hulp van geïntegreerde analysefuncties of door koppeling van separate tools voor business intelligence, kunt u uw data analyseren, betrouwbare uitspraken doen over de kwaliteit van uw processen en beslissingen nemen om de kwaliteit van de diverse procesonderdelen te verbeteren. Verstoringen in de supply chain kunt u hierdoor eerder en beter aanpakken. Voor de invoer of verwerking van gegevens in het ERP systeem voor de groothandel kunnen koppelingen nodig zijn met andere systemen. Voorbeelden hiervan zijn barcodesystemen of specifieke warehouse management oplossingen. Ook in deze koppelingen voorziet ERP voor de groothandel bijna altijd.

 
 
ERP en de groothandel
 
 

Realtime inzicht

Veranderingen in het assortiment, in uw organisatie of bij uw toeleveranciers of afnemers moeten moeiteloos kunnen worden doorgevoerd. Alleen daarmee heeft u als gebruiker altijd een up to date inzicht. Als u die veranderingen door de gebruikers zelf kunt laten invoeren is het voordeel des te groter. U maakt zich dan niet afhankelijk van externe deskundigheid. De ERP software verschaft u de flexibiliteit die u als grothandel nodig heeft.

Optimalisatie van de groothandelsfunctien

Als u kunt beschikken over een optimaal ingericht ERP systeem gericht op groothandels bent u in staat tot een volledige optimalisatie en automatisering van uw handelsprocessen en heeft u op elk moment controle over de belangrijkste processen. Uiteraard geeft het systeem direct inzichten in de financiële situatie, de status van facturen en de leveringen.
E-commerce toepassingen worden voor uw organisatie door al die inzichten een stuk eenvoudiger. Online marketing en het gebruik van verschillende communicatiekanalen geven belangrijke voordelen op het gebied van snelheid, flexibiliteit en klantgerichtheid.

De winstgevendheid van uw groothandelsactiviteiten wordt verhoogd doordat informatie beschikbaar is, uw medewerkers direct weten wat de status van leveringen is en inzicht hebben in betalingen, valuta’s, logistiek en assortiment. Kortom, winstgevendheid wordt vergroot door optimaal inzicht in de hele leveranciersketen. Dat betekent dus van aankoop tot levering en alles wat daarbij komt kijken, met, voor en bij alle belanghebbenden.

ERP informatie

Bent u actief in de groothandel branche en oriënteert u zich op de aanschaf van ERP software, dan komt u voor veel keuzes te staan. Adviseurs en leveranciers staan in de rij om u verder te helpen. Helaas is dat niet altijd met de onafhankelijkheid die u nodig heeft om tot de beste keuzes te komen. Om die reden publiceert het ICT informatiecentrum in boeken, whitepapers, checklists en de gratis ERP box de belangrijkste informatie over de selectie, implementatie en toepassing van ERP software. Voor u als groothandel is deze informatie over ERP software gratis beschikbaar de ERP kennisbank.

Lees meer
Alles over het ERP software project (ERP box)
ERP software, 12 belangrijke adviezen over selectie en implementatie
ERP software selectie – De belangrijkste tips en adviezen over ERP selectie (gratis download)