ERP leveranciers | Overzicht ERP software – ERPsystemen.nl

ERP leveranciers

ERP leveranciers zijn de bedrijven die u de ERP software leveren, de software als cloudoplossing beschikbaar stellen of de software voor u implementeren. Leveranciers hebben een grote invloed op uw project en op het succes ervan. Het kiezen van een betrouwbare en deskundige partij vereist dan ook een zorgvuldige selectie, naast de keuze van de ERP software zelf.

Op onze website ICTleveranciers.nl vindt u ERP oplossingen, leveranciers en adviseurs:

 • Passend bij uw bedrijfsgrootte
 • Passend bij uw toepassing en branche
 • Passend bij de oplossing die u zoekt

  ERP leveranciers

 

Welke ERP leveranciers zijn er?

ERP leverancier is een algemene aanduiding van diverse partijen die een rol kunnen spelen in de realisatie van uw ERP project. Er kan onderscheid gemaakt worden in softwareontwikkelaars, resellers en dealers, cloudaanbieders, consultants en implementatie consultants.

  ERP softwareontwikkelaars – Dit zijn de bedrijven die de software zelf ontwikkelen en produceren, meestal als een standaardproduct. Voorbeelden van deze standaardsoftware zijn SAP, Oracle, Microsoft, Exact, Afas en vele andere. https://www.erpsystemen.nl/wp/wp-admin/options-general.php

  ERP maatwerkleveranciers – Ook deze IT specialisten zijn softwareontwikkelaar. Zij doen dit echter niet met het doel er standaardsoftware van te maken. Hun software is volledig afgestemd op een specifieke toepassing bij een specifieke klant. Steeds vaker wordt voor deze ERP leveranciers gebruik gemaakt van low code applicatieontwikkeling.

  ERP resellers en dealers – Zij ontwikkelen de standaardsoftware niet zelf, maar zorgen voor de verkoop, de distributie en het onderhoud ervan. De toegevoegde waarde van resellers en dealers vertaalt zich meestal in specifieke branche- en proceskennis. Daarnaast biedt dit type ERP leverancier vaak zelfontwikkelde, toepassingsspecifieke software aan, die de basis ERP oplossing nog geschikter maakt voor een branche of bedrijfsproces.

  ERP cloudaanbieders – Deze bieden u ERP in de cloud aan. Dat kunnen standaardoplossingen zijn, maar cloudaanbieders kunnen ook nieuwe functies toevoegen, waardoor een ERP oplossing weer specifiek kan worden voor een branche of toepassing.

  ERP consultants – Voor begeleiding bij uw ERP project of de keuze van ERP software bieden de bovenstaande ERP leveranciers u uiteraard niet de onafhankelijkheid die daarbij noodzakelijk is. Zij zullen u hun eigen oplossingen adviseren. Onafhankelijke ERP consultants kunnen u daarbij wel objectief helpen. Vanuit de business zijde of IT zijde hebben zij geen belang bij de software zelf, maar bij het optimaal kunnen toepassen van ERP software.

  ERP implementatieconsultants – Dit type ERP leveranciers produceert zelf geen software, maar beperkt zich tot de implementatie en toepassing ervan. Omdat voor een goed implementatie gedegen productkennis nodig is, zijn implementatieconsultants vaak beperkt tot één of enkele ERP oplossingen.

Onafhankelijkheid

ERP leveranciers hebben in softwareprojecten vaak verschillende rollen tegelijk. Dat kan een voordeel zijn in de uitvoering van uw project, maar kan ook nadelig werken. Belangen kunnen dan gaan botsen en echt onafhankelijk advies is ook lastig. Voor onafhankelijk advies over ERP software in de selectiefase is het belangrijk dat de adviserende partij zelf geen ERP software en implementatiediensten leveren. Dit biedt u de grootste kans op objectief, betrouwbaar en onafhankelijk advies.

Hoe vindt u een ERP leverancier?

ERP software betreft meerdere onderdelen van uw bedrijfsproces en soms zelfs alle. Hierdoor heeft de overgang naar een nieuwe softwareoplossing grote impact op uw organisatie en bedrijfsprocessen. In de specifieke kennis die u nodig heeft voor een succesvolle implementatie speelt de ERP leverancier daarom een grote rol. Het selecteren van een leverancier is dan ook minstens zo belangrijk, en vaak zelfs belangrijker, als het kiezen van de software. Bekijk op ICTleveranciers.nl per toepassing of branche ervaren ERP leveranciers.

 


 

ERP box

Alles over het vinden, vergelijken en selecteren van ERP leveranciers, vindt u terug in de ERP box. Als u zich oriënteert op nieuwe software en een leverancier zoekt, helpt deze unieke kennisbron u met alle aspecten die daarbij belangrijk zijn.

Bekijk ERP box