ERP voor de maakindustrie - ERPsystemen.nl

ERP voor de maakindustrie

  • Oude ERP software houdt maakindustrie niet meer bij
  • ERP in de cloud vervangt legacy ERP systemen
  • Selecteer ERP oplossingen met de ERP box

 
De maakindustrie staat voor grote uitdagingen. Alle processen moeten beter, sneller en tegen lagere kosten. Hier valt nauwelijks aan te voldoen als de kernsystemen verouderd zijn. Veel nog gebruikte legacy ERP systemen kunnen niet meer voldoen aan de nieuwe eisen van de maakindustrie. Vanwege de omvang van het project wordt vervanging van kernsystemen vaak uitgesteld en het probleem verlegt. Terwijl en nieuwe oplossing direct ook veel andere voordelen biedt.

Welke ERP software past bij uw organisatie?

Ontwikkelingen bij maakbedrijven

Maakbedrijven hebben in toenemende mate te maken met ontwikkelingen die grote invloed hebben op hun concurrentiepositie, winstgevend en continuïteit. De series waarin geproduceerd wordt worden kleiner, de gevraagde levertijden steeds korter en de kwaliteitseisen hoger. Productiefouten worden steeds minder getolereerd en om het productieproces in goede banen te leiden, moeten op meer plekken in het proces betrouwbare orderinformatie en werkinstructies beschikbaar zijn. Daarnaast moeten complexe producten in meer varianten aangeboden kunnen worden en wordt de product life cycle van veel producten korter.

ERP oplossingen in de cloud

Om aan al deze uitdagingen in de maakindustrie het hoofd te kunnen bieden, is een verdere digitalisering van bedrijfsprocessen noodzakelijk. Hierbij maken kernsystemen met verouderde software steeds vaker plaats voor moderne ERP systemen. Daarin moeten alle processen ondergebracht kunnen worden rond orderverwerking, orderadministratie, werkinstructies, sales, inkoop en voorraad, maar ook productieplanning, urenregistratie en HRM. Bijna altijd gaat het dan om cloudoplossingen: ERP in de cloud.

 
 
ERP maakindustrie
 
 

Beter gebruik van data in de maakindustrie

Door verdere digitalisering van de maakindustrie met moderne cloudoplossingen neemt de beschikbaarheid van productiedata, orderdata en klantdata enorm toe. Door hier goede data analyses op los te laten, wordt een beter inzicht verkregen in de factoren die productieprocessen kunnen verbeteren. Zonder dat hier ingewikkelde tools voor nodig zijn, komt er waardevolle managementinformatie beschikbaar, waarmee gemakkelijker aan alle uitdagingen kan worden beantwoord. Beslissingen worden beter door een goede onderbouwing met data. Op trends en ontwikkelingen in het productieproces, de markt of het klantgedrag kan eerder worden geanticipeerd.

Welke nieuwe ERP oplossingen voor de maakindustrie zijn er?

Als uw kernsystemen vervangen moeten worden is een tijdige oriëntatie belangrijk. Houd rekening met een selectie- en implementatietraject van een jaar of langer. Bij de selectie van een ERP oplossing voor de maakindustrie, is de keuze van de partij die de software bij u implementeert minstens zo belangrijk of misschien nog wel belangrijker dan de keuze van de ERP software zelf. De kennis en ervaring van de leverancier over de maakindustrie en de processen daarin, heeft namelijk in de praktijk meer invloed op het succes van uw project, dan de mogelijkheden van de software zelf. Die zijn bijna altijd ruimschoots toereikend.

 
 
Software voor Maakbedrijven
 
 

Hoe vindt u de beste ERP oplossing en leverancier?

Over hoe dit proces van selectie en implementatie in zijn werk gaat en welke ERP specialisten deskundig zijn in de maakindustrie, komt u te weten via de ERP box. Deze helpt u met uw ERP project, biedt u stappenplannen, checklists en overzichten, vertelt u waar vele cruciale valkuilen zitten waardoor een te groot deel van de ERP projecten nog altijd mislukken en laat u kennismaken met ervaren specialisten.

ERP box

Oriënteert u zich op ERP software
of start u met de selectie?

Bekijk ERP box