ERP boeken | Lees gratis over ERP pakketten – ERPsystemen.nl

Gratis boeken over ERP pakketten en ERP software

Over de toepassing van ERP pakketten en de keuze en implementatie van ERP software publiceert het ICT informatiecentrum diverse succesvolle boeken. Een selectie daarvan worden op deze pagina beschreven en kunt u aanvragen. Telkens komen daar weer nieuwe uitgaven bij. Naast deze specifieke ERP boeken zijn er nog diverse andere publicaties samengesteld die gaan over het starten en optimaal uitvoeren van het softwareproject.

Boeken over ERP software

In de boeken gaat het over de praktijk van softwareprojecten, ontwikkelingen en trends op het gebied van bedrijfssoftware en cloud computing. Alle boeken zijn eigen uitgaven van het ICT informatiecentrum en daarom alleen verkrijgbaar via de websites van het ICT informatiecentrum. De hieronder genoemde boeken maken onderdeel uit van de ERP box. Deze is gratis voor u beschikbaar. De boeken kunt u ook los aanvragen.

Boeken aanvragen

Alle genoemde boeken kunt u op twee manieren gratis ontvangen:

ERP software

ERP software

Diverse ontwikkelingen op het gebied van ERP software zijn belangrijk om te weten als u een keuze moet gaan maken uit de honderden oplossingen die beschikbaar zijn. Dat geldt ook voor de kansen die u niet mag missen en welke afwegingen u in deze fase moet maken. Een reeks software specialisten geven u in dit boek hun visies, tips, adviezen en waarschuwingen. Daarmee helpt het boek u bij het ontwikkelen van uw eigen visie op de selectie en toepassing van een ERP pakket. Gratis beschikbaar als onderdeel van de ERP box en los verkrijgbaar via de ‘ERP informatie aanvraag’ knop bovenaan deze pagina beschikbaar. De boeken kunt u ook los aanvragen.

ERP software selectie

ERP software selectie

Als we willen weten wat een ERP project succesvol maakt, kunnen we dat het beste vragen aan de specialisten die bij de keuze en implementatie van deze software betrokken zijn. Het ICT informatiecentrum deed dat en een weergave van alle antwoorden en inzichten vindt u terug in het boek ‘Leren van ERP selecties’. In het boek vertellen zij u wat er zoal onnodig mis gaat en hoe u dat voorkomt. Een boek dus met de valkuilen en succesfactoren rond ERP selecties en implementaties dat u beter in staat stelt te leren van de lessen van anderen. Praktisch als u dure missers wilt voorkomen en op de meest verstandige manier wilt overgaan op nieuwe bedrijfssoftware.

Haal alles uit uw softwareprojecten

Haal alles uit uw ERP projecten

Voorheen was de techniek nog wel eens aan te wijzen als oorzaak van mislukte softwareprojecten. Vandaag de dag zijn zowel de software als de hardware zo modern en doorontwikkeld, dat technische aspecten nog maar incidenteel de reden zijn dat projecten mislukken.De werkelijke reden dat projecten verkeerd verlopen, is terug te voeren op de menselijke aspecten rond een project. Aan de hand van een reeks voorbeelden wordt u in dit boek duidelijk gemaakt hoe eenvoudig vermijdbare omstandigheden grote negatieve gevolgen hebben voor het verloop van het softwareproject. En andersom: hoe een slimme aanpak de kans op een succesvol project aanzienlijk vergroot.

Basisboek ERP software

Basisboek ERP software

ERP software automatiseert de belangrijkste processen in uw organisatie, zoals die rondom de financiële administratie, inkoop, planning, sales en logistiek vanuit één centrale softwareoplossing. Deze belangrijke rol van ERP software in de administratie en bedrijfsvoering heeft zijn weerslag op de zorgvuldigheid waarmee ERP selecties en implementaties uitgevoerd moeten worden. Welke keuzes u moet maken, welke lastig zijn en hoe u uw keuze maakt, dat leest u in dit Basisboek ERP software van het ICT informatiecentrum.

Handboek softwareselectie

Handboek Softwareselectie

De selectie van bedrijfssoftware is een proces, waarvan de kans op een goede uitvoering het grootst is als u gestructureerd te werk gaat. Het Handboek Softwareselectie gaat daarover en helpt u bij het stap voor stap organiseren van het selectieproces. Over iedere fase van het selectietraject krijgt u uitleg, overzicht en een checklist. Een basisboek dus, ook bij ERP selectie.