ERP in de cloud | Toepassing ERP systemen – ERPsystemen.nl

ERP in de cloud

Met ‘ERP in de cloud’ worden alle oplossingen bedoeld die via internet beschikbaar zijn. Over wat de voor- en nadelen daarvan zijn, wat uw keuze bepaalt en welke extra mogelijkheden online ERP sofware u biedt, heeft het ICT informatiecentrum enkele publicaties samengesteld. U ontvangt deze publicaties gratis als onderdeel van de ERP box. Lees hier vast enkele meningen, visies en adviezen rond het gebruik van ‘ERP software as a service’.

Cloud computing

  • Door cloud computing kunt u zich meer richten op uw eigen bedrijfsproces. Het beheren van software en hardware is niet meer uw zorg en kunt u overlaten aan de ERP leverancier die als service provider u de softwareoplosing aanbiedt.
  • Cloud computing maakt oplossingen die voordien hoofdzakelijk bruikbaar waren voor grotere organisaties, ook toegankelijk voor kleinere bedrijven.
  • Cloud computing wordt meer volwassen. De onzekerheid over kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid is weggenomen. Data is veilig en de beschikbaarheid van de software is nagenoeg 100%.
  • Bepalend voor gebruik van online ERP software is internettoegang. Daar waar internettoegang is, is de applicatie beschikbaar. Het gebruik is onafhankelijk geworden van een vaste werkplek, locatie en zelf het apparaat waarmee internettoegang verkregen wordt. Ook via smartphones, tablets, notebooks en desktops is de software mobiel beschikbaar.
  • Door de online beschikbaarheid van ERP software, beschikken gebruikers altijd over de meest actuele versies van software.
  • De grote investeringen in één keer die altijd met ERP projecten gepaard gingen, kunnen achterwege blijven. ERP in de cloud wordt op abonnementsbasis aangeboden, waardoor initiële investeringen veel lager zijn en de kosten worden verdeeld over de hele gebruiksperiode.