Open Source ERP | Gratis ERP software – ERPsystemen.nl

Open source ERP software

 • Wat is open source ERP software?
 • Wat is het verschil met andere ERP oplossingen?
 • Voordelen en nadelen van open source

  Open source ERP software is een alternatief voor de meeste andere systemen die als cloud of on premise oplossing worden aangeboden. Vaak betreft open source gratis software, maar dit hoeft zeker niet het geval te zijn. Het belangrijkste kenmerk van open source is dat de programmabron beschikbaar is. Dat biedt unieke voordelen, maar zorgt er desondanks niet voor dat alle ERP software op die manier wordt aangeboden.

  Alle ERP kennis bij elkaar

  Anders dan andere ERP software

  Kenmerkend aan open source software is de vrij beschikbare broncode, die bestaat uit de programmaregels waarmee de applicatie is samengesteld. Bij open source software mogen gebruikers die programmaregels vrij gebruiken en dus ook aanpassen, uitbreiden of verwijderen. Hiervoor is geen goedkeuring nodig van de ontwikkelaars die de broncode in eerste instantie hebben gemaakt. Vaak gaat de ontwikkeling van een softwareoplossing door, dankzij de inbreng van steeds meer gebruikers van de software die zelf aanpassingen bedenken en maken. Bij bijna alle commerciële ERP software moet er voor de broncode worden betaald en is deze geheim. Gebruikers huren het programma (ERP in de cloud) of kopen in de vorm van een licentie het gebruiksrecht. De mogelijkheden om de software zelf aan te passen zijn beperkt, daarvoor is medewerking van de leverancier nodig.

  Open source ERP systemen

  Diverse systemen worden als open source software aangeboden, vaak gratis. U leest erover in het ERP software overzicht. Enkele leveranciers van open source ERP software zijn Odoo, ERPNext, iDempiere, webERP en Bitrix24.

  Bij het kiezen van het ERP systeem dat het beste past bij uw bedrijfsproces, kunt u gebruik maken van de ERP box. U kunt deze gratis aanvragen zo heeft u alle kennis over ERP software, selectie en implementatie bij elkaar.

  Zo pakt u uw ERP project aan
  ERP project starten?
  Lees deze adviezen!