Open Source ERP | Gratis ERP software – ERPsystemen.nl

Open source ERP software

Diverse ERP systemen worden aangeboden als open source oplossing. Vaak als gratis software, maar dit hoeft zeker niet het geval te zijn. In de publicaties van het ICT informatiecentrum over ERP software en in de andere informatie van de ERP box leest u meer over open source oplossingen.

Anders dan andere ERP software

Kenmerkend aan open source software is de vrij beschikbare broncode, die bestaat uit de programmaregels waarmee de applicatie is samengesteld. Bij open source software mogen gebruikers die programmaregels vrij gebruiken en dus ook aanpassen, uitbreiden of verwijderen. Hiervoor is geen goedkeuring nodig van de ontwikkelaars die de broncode in eerste instantie hebben gemaakt. Vaak gaat de ontwikkeling van een softwareoplossing door, dankzij de inbreng van steeds meer gebruikers van de software die zelf aanpassingen bedenken en maken. Bij bijna alle commerciële ERP software moet er voor de broncode worden betaald en is deze geheim. Gebruikers huren het programma of kopen in de vorm van een licentie het gebruiksrecht. De mogelijkheden om de software zelf aan te passen zijn beperkt, daarvoor is medewerking van de leverancier nodig.

Open source ERP systemen

Diverse systemen worden als open source software aangeboden, vaak gratis. U leest erover in het ERP software overzicht. Enkele leveranciers van ERP software zijn Odoo, ERPNext, iDempiere en webERP. Bij het kiezen van het systeem dat het beste past bij uw bedrijfsproces, kunt u gebruik maken van de ERP box. U kunt deze gratis aanvragen.


Open source ERP

ERP project starten? Zo begint u goed!