ERP selectie | Uitleg van het begrip | ERPsystemen.nl

ERP selectie

De onderstaande tekst geeft u een korte uitleg over het begrip ERP selectie. Meer informatie over het selectie- en implementatietraject leest u in de ERP box.

Een goed doordachte ERP selectie is noodzakelijk wanneer u optimaal wilt profiteren van de voordelen van ERP software. ERP selectie is het ondervinden/uitzoeken van welke ERP software het beste bij uw bedrijf past. ERP software kan, mits juist geïmplementeerd, leiden tot verbeteringen in efficiëntie en daaruit voortvloeiend grote financiële voordelen voor uw organisatie. De aanschaf en implementatie is echter een behoorlijke investering, en dient daarom niet overhaast te worden gemaakt.

Het gewenste systeem

Er bestaan verschillende leveranciers en producenten van ERP software. Het is aan u de keuze welke soort u voor uw bedrijf geschikt vindt. Bij ERP selectie zult u dus uw eigen bedrijf en diens processen nauwkeurig moeten analyseren. Wat wilt u met uw bedrijf bereiken en wat zijn uw wensen en verwachtingen van een dergelijk overkoepelend softwaresysteem? Tegen welke knelpunten loopt u nu aan en wilt u deze in de toekomst verholpen zien? Vervolgens bestaat bij de ERP selectie de mogelijkheid om leveranciers uw bedrijf en uw wensenlijst te laten onderzoeken. Zijn uw wensen haalbaar? Bij de selectie is het tevens mogelijk een demo versie te laten maken, om uw werknemers het systeem te laten testen. Ook niet onbelangrijk tijdens de selectie is het kostenplaatje van selectie tot en met de implementatie van het ERP systeem. Wat gaat een gewenst systeem, selectietraject en eventuele begeleiding bij de verschillende aanbieders kosten?