Kiezen van een passend ERP pakket | ERPsystemen.nl

Kiezen van een passend ERP pakket

Zodra de stap is gemaakt om met een ERP pakket aan de slag te gaan, is het tijd voor het kiezen van een passend ERP pakket en de leverancier die het softwarepakket aanbiedt dat bij uw bedrijf past. Dit is geen makkelijke taak en dient weloverwogen genomen te worden.

Meer over ERP selectie

Wat maakt een ERP project succesvol? Wat laat een ERP project mislukken? De voorbereiding, de samenstelling van het projectteam en aanwezige kennis in een organisatie is van grote invloed op het verloop van zo een ERP project. Dit boekje gaat over welke factoren een nieuw ERP project maken of breken.

ERP pakket

ERP pakket

ERP pakketselectie tips

 • Loop eens bij bevriende bedrijven binnen die in een soortgelijke branche zitten en vraag met welk ERP pakket zij werken. Vraag of zij globaal kunnen laten zien hoe het pakket werkt. Zo kunt u zich een beeld vormen van de mogelijkheden en zelf uw wensenlijst samenstellen.
 • Maak gebruik van online zoekmogelijkheden en stel een shortlist samen van maximaal 3 ERP leveranciers. Meer is niet aan te raden, de kans is dan groot dat het onoverzichtelijk wordt.
 • Vraag de drie ERP aanbieders op de shortlist om een demo te geven aan de hand van een vooraf aangeleverde bedrijfscasus.
 • Wij ervaren dat bedrijven het voor zichzelf vaak te moeilijk maken om een juiste keuze te maken in een ERP selectietraject. Gebruik gewoon gezond verstand en verzand niet in terminologie. Vraag uzelf af wat het doel is dat u met ERP wilt bereiken.
 • Let bij het maken van de keuze goed op of het pakket meerwaarde en kwaliteit biedt. De meeste ERP pakketten voeren hetzelfde kunstje uit. Maar wat zijn die extra mogelijkheden die eruit springen waar bedrijven voordeel bij hebben? Waarin onderscheidt een ERP leverancier zich? Welke leverancier biedt kwaliteit?
 • Kies voor een userinterface die dusdanig is opgebouwd dat alleen die informatie getoond wordt die voor die specifieke gebruiker van belang is. Hiermee kunnen werkzaamheden sneller worden uitgevoerd.
 • De toekomst voor ERP is te vinden in nog sneller toegang tot gegevens, online applicaties en 24/7 beschikbaarheid. Kies voor een leverancier die hierop inspeelt en mobiele applicaties, zoals CRM en agenda applicaties aanbiedt. die toegankelijk zijn via PC, laptop en mobiele telefoon. Op deze manier is informatie overal en altijd voor handen.
 • Zorg voor realistische doelstellingen en verwachtingen en zorg voor voldoende draagvak in het bedrijf.
 •  

  Bron: Bemet International B.V., kennispartner van het ICT informatiecentrum.