Voordelen ERP in de cloud - ERPsystemen.nl

Voordelen ERP in de cloud

De meeste softwareoplossingen hebben een versie voor ‘in de cloud’ of zijn daar speciaal voor ontwikkeld. Menno Schuurman van Deltek, kennispartner van het ICT informatiecentrum, zet beknopt de volgens hem belangrijkste voordelen van ERP in de cloud op een rij. U kunt deze tekst onderaan de pagina ook als whitepaper downloaden en printen.

Wat is ERP in de cloud?

De ‘Cloud’ of ‘SaaS’ is een IT infrastructuur die zich niet bevindt in uw eigen server op kantoor (on-premise hardware), maar in een online (remote) data server. Hierdoor zijn cloud oplossingen veilige webdiensten, die geen hardware, back-ups, onderhoud, en updates nodig hebben. Omdat alle systemen volledig geïntegreerd en up to date zijn, hebben projectmanagers, consultants, projectadministrateurs en alle medewerkers op de financiële afdeling altijd grip op hun projecten en toegang tot de informatie die zij op dat moment nodig hebben.

Voordelen ERP in de cloud

Voordelen

Een cloudoplossing biedt diverse voordelen ten opzichte van traditionele software. Zo is traditionele software erg kostbaar, omdat het op de hard drive van de computer of server moet worden geïnstalleerd. Bij een cloudoplossing is dat niet nodig. Daarnaast hoeft een cloudoplossing niet elk jaar te worden gekocht en ge-update. Ook dit bespaart kosten. Alleen een internetverbinding is noodzakelijk om aan de slag te gaan. Project ERP in de cloud is voorgeconfigureerd en gebaseerd op de best practices van duizenden professionele dienstverleners. Hierdoor kunnen organisaties direct profiteren van de gespecialiseerde kennis en zeer snel aan de slag met een oplossing die de projectorganisatie, de projecten en consultants optimaal ondersteunt.

 

Bron: Deltek, kennispartner van het ICT informatiecentrum.