Voordelen ERP in de cloud - ERPsystemen.nl

Voordelen ERP in de cloud

 • Wat is de cloud en SaaS?
 • Wat zijn de voordelen van ERP software in de cloud
 • Kies een cloud of SaaS ERP oplossing met hulp van de ERP box

De meeste softwareoplossingen hebben een versie voor ‘in de cloud’ of zijn daar speciaal voor ontwikkeld. De belangrijkste voordelen van ERP in de cloud en redenen om daarvoor te kiezen leest u hieronder.

Wat is cloud en SaaS?

De cloud of SaaS is een IT infrastructuur die zich niet bevindt in uw eigen server op kantoor (on-premise hardware), maar in een online (remote) data server. Hierdoor zijn cloud oplossingen veilige webdiensten, die geen hardware, back-ups, onderhoud en updates nodig hebben. Omdat alle systemen volledig geïntegreerd en up to date zijn, hebben projectmanagers, consultants, projectadministrateurs en alle medewerkers op de financiële afdeling altijd grip op hun projecten en toegang tot de informatie die zij op dat moment nodig hebben.

Voordelen ERP in de cloud

Een cloudoplossing biedt diverse voordelen ten opzichte van traditionele software. Zo is traditionele software erg kostbaar, omdat het op de hard drive van de computer of server moet worden geïnstalleerd. Bij een cloudoplossing is dat niet nodig. Daarnaast hoeft een cloudoplossing niet elk jaar te worden gekocht en ge-update. Ook dit bespaart kosten. Alleen een internetverbinding is noodzakelijk om aan de slag te gaan. Project ERP in de cloud is voorgeconfigureerd en gebaseerd op de best practices van duizenden professionele dienstverleners. Hierdoor kunnen organisaties direct profiteren van de gespecialiseerde kennis en zeer snel aan de slag met een oplossing die de projectorganisatie, de projecten en consultants optimaal ondersteunt.

Waarom kiezen voor ERP in de cloud?

Er zijn diverse overwegingen over ERP in de cloud die u helpen bij het nemen van een besluit over het toepassen van ERP software als SaaS oplossing. Deze overwegingen spelen een rol bij uw keuze over ERP in de cloud:

 • Maak gebruik van een eersteklas IT infrastructuur via een gegarandeerd contract met vast abonnement.
 • Bereik de flexibiliteit die u nodig heeft, zodat uw IT middelen virtueel kunnen meegroeien met uw bedrijf.
 • Verlaag uw IT kosten, vermijd inactieve middelen en verlaag uw investeringskosten aanzienlijk.
 • Herverdeel uw IT middelen zodat u zich volledig kunt focussen op de belangrijkste kwesties.
 • Kies voor een partner die een volledige IT afdeling van de bovenste plank voor u opzet en beheert van op afstand, met alle nodige back-up en hersteldiensten die u nodig heeft.

Optimaliseer uw middelen en controleer uw kosten

Als u overweegt om met uw IT infrastructuur van cloudoplossingen gebruik te maken, dan heeft u waarschijnlijk veel vragen. Worden uw gegevens wel beveiligd? Welke toepassingen werken het beste in de cloud? Wat gebeurt er als er nieuwere versies van de software beschikbaar worden? Hoe implementeert u een cloud strategie zonder uw bedrijfsactiviteiten te verstoren? Het antwoord ligt in de keuze van uw cloud provider en nog meer in de keuze van implementatie.

Mogelijkheden van implementatie

 • Software as a Service (SaaS) – Toepassingen geleverd vanuit de cloud, met behulp van diepe virtuele en fysieke serverparken bereikbaar met verschillende toestellen via een browser.
 • Platform as a Service (PaaS) – Toepassingen geleverd als een dienst, voor gebruikers om te implementeren en gebruiken via het netwerk wanneer zij dat wensen.
 • Infrastructure as a Service (IaaS) – Ruwe computerkracht en -opslag aangeboden als een dienst, met gedoseerde facturering die gebruikers kunnen inzetten om verschillende software te draaien, van besturingssystemen tot platformen en applicaties.

Meer informatie

Alles voor een succesvol ERP project – ERP box
ERP kennisbank – gratis boeken, whitepapers, checklists

Bronnen: Deltek en Iptor, kennispartners van het ICT informatiecentrum