Kiezen voor ERP in de cloud - ERPsystemen.nl

Kiezen voor ERP in de cloud

Welke overwegingen over ‘ERP in de cloud’ zijn de moeite waard en helpen u bij het nemen van een besluit over het toepassen van ERP software als cloud oplossing? Iptor is kennispartner van het ICT informatiecentrum en geeft u in het onderstaande tekst de belangrijkste overwegingen.

Als u niet in de IT business zit, waarom zou u er dan toch in willen zitten? Het is een serieuze vraag dat het overwegen waard is. Als u namelijk de hardware, software én infrastructuur voor uw bedrijf intern wil beheren, kan dit enorm belastend zijn. Vaak raken eerdere IT investeringen snel in onbruik en het IT personeel dat u nodig heeft om deze middelen te implementeren, beheren en onderhouden, doen de TCO (Total Cost of Ownership) geen goed. Waarom zou u als toekomstgericht bedrijf niet kiezen voor een degelijke ERP oplossing in de cloud?

Overwegingen cloudoplossing

De volgende overwegingen spelen een rol bij uw keuze over ERP in de cloud:

  • Maak gebruik van een eersteklas IT infrastructuur via een gegarandeerd contract met vast abonnement
  • Bereik de flexibiliteit die u nodig heeft, zodat uw IT middelen virtueel kunnen meegroeien met uw bedrijf.
  • Verlaag uw IT kosten, vermijd inactieve middelen en verlaag uw investeringskosten aanzienlijk.
  • Herverdeel uw IT middelen zodat u zich volledig kunt focussen op de belangrijkste kwesties.
  • Kies voor een partner die een volledige IT afdeling van de bovenste plank voor u opzet en beheert van op afstand, met alle nodige back-up en hersteldiensten die u nodig heeft.

Optimaliseer uw middelen en controleer uw kosten

Als u nog nooit overwogen heeft om virtueel te gaan met uw IT infrastructuur, dan heeft u waarschijnlijk veel vragen. Worden uw gegevens wel beveiligd? Welke toepassingen werken het beste in de cloud? Wat gebeurt er als er nieuwere versies van de software beschikbaar worden? Hoe implementeert u een cloud strategie zonder uw bedrijfsactiviteiten te verstoren? Het antwoord ligt in de keuze van uw cloud provider en nog meer in de keuze van implementatie.

Mogelijkheden van implementatie

  • Software as a Service (SaaS) – Toepassingen geleverd vanuit de cloud, met behulp van diepe virtuele en fysieke serverparken bereikbaar met verschillende toestellen via een browser.
  • Platform as a Service (PaaS) – Toepassingen geleverd als een dienst, voor gebruikers om te implementeren en gebruiken via het netwerk wanneer zij dat wensen.
  • Infrastructure as a Service (IaaS) – Ruwe computerkracht en -opslag aangeboden als een dienst, met gedoseerde facturering die gebruikers kunnen inzetten om verschillende software te draaien, van besturingssystemen tot platformen en applicaties.

 

Bron: Iptor, kennispartner van het ICT informatiecentrum.