FAQ - ERPsystemen.nl

FAQ over de ERP box

Vragen en antwoorden over de ERP box. Staat uw vraag er niet bij? Bel ons gerust op 085 40 10 218.

Wat is de ERP box?

De ERP box is een informatiebron, oriëntatietool en selectiehulp in één. De box helpt u bij oriëntatie, vergelijking, selectie en implementatie van ERP oplossingen. Met de box weet u hoe u uw ERP project het best aanpakt, weet u waarin ERP systemen verschillen en maakt u kennis met ERP oplossingen die bij uw bedrijf passen.

Waarom zou ik een ERP box aanvragen?

ERP oplossingen worden steeds complexer en zijn steeds belangrijker in uw bedrijfsprocessen. Voor goede beslissingen en om niet volledig afhankelijk te zijn van externe adviseurs, heeft u zelf kennis nodig over ERP software, leveranciers én het uitvoeren van uw project. Met de ERP box beschikt u over die kennis.

Wat zijn concrete voordelen van de ERP box?

Met de ERP box stuurt u uw ERP project beter aan, maakt u betere keuzes en bent u een betere gesprekspartner voor externe ERP specialisten. U herkent de valkuilen en voorkomt de fouten (50% van alle ERP projecten verloopt niet succesvol). Daarnaast bespaart de box u veel tijd, geld en moeite en leert oplossingen kennen die u anders niet had overwogen.

Wat is het ICT informatiecentrum?

Het ICT informatiecentrum is al sinds 2001 de grootste onafhankelijke informatiebron over bedrijfssoftware, digitalisering, dataoplossingen en meer. Wij publiceren eigen media in samenwerking met meer dan 200 kennispartners en informeren tweewekelijks bijna 14.000 ICT beslissers over actuele ontwikkelingen.

Voor wie is de box bedoeld?

De ERP box is gericht op organisaties die zich oriënteren op nieuwe ERP software of al bezig zijn met een selectietraject. Iedereen die coördinerend of uitvoerend betrokken is bij een ERP project kan de box aanvragen. De box is niet beschikbaar voor studenten, ICT leveranciers of organisatie met minder dan 5 medewerkers

Wat maakt de ERP box uniek?

De ERP box biedt u een combinatie van (1) complete kennis over de toepassing van ERP software, ontwikkelingen en het oriëntatie-, selectie- en implementatietraject en (2) praktische informatie over ERP oplossingen die bij uw bedrijfstype passen. Met deze volledigheid is het ICT informatiecentrum al jaren uniek.

Hoe ontvang ik de informatie?

De meeste informatie is digitaal beschikbaar: e-boeken, stappenplannen, checklists, tips, adviezen, enz. Alle digitale media kunt u downloaden als u deze nodig heeft en delen met collega’s. Fysieke boeken ontvangt u per post. Informatie over ERP oplossingen ontvangt u rechtstreeks van de aanbieders daarvan.

Hoe discreet gaat het ICT informatiecentrum om met mijn gegevens?

In ons privacystatement leest u daar alles over. Alleen als dat voor het leveren van de gevraagde informatie nodig is, zijn uw contactgegevens beschikbaar voor de aanbieders van die informatie. Ook voor hen gelden privacyrichtlijnen en alle wettelijke eisen die de AVG stelt.

Word ik gebeld als ik een ERP box aanvraag?

Om er zeker van te zijn dat u de juiste informatie ontvangt, kan kort belcontact met ons nodig zijn. Voor informatie over enkele passende ERP oplossingen kan er per mail of telefoon contact nodig zijn met aanbieders daarvan. U bepaalt zelf hoe u opgevolgd wilt worden. U wordt dus niet onnodig benaderd.

Wat is een goed moment om de ERP box aan te vragen?

Het beste moment om de box aan te vragen is als u zich oriënteert op nieuwe ERP software of recent gestart bent met het selectietraject. In die fase heeft u het grootste profijt van de unieke verzameling kennis en informatie over de software zelf, passende oplossingen en het uitvoeren van de selectie en implementatie.

Kan ik de hoeveelheid informatie doseren?

U kunt van alle beschikbare informatie gebruik maken, maar wat u gebruikt bepaalt u zelf. U heeft dus nooit te veel informatie. Bovendien kunt u informatie eenvoudig delen met collega’s die ook bij het project betrokken zijn.

De ERP box is gratis, hoe kan dat?

Dat is mogelijk omdat het ICT informatiecentrum inkomsten heeft uit advertenties en omdat ERP specialisten die hun oplossing kunnen presenteren ons daarvoor een vergoeding betalen. Overigens bepaalt dat niet welke oplossingen u ziet en hebben wij geen enkel belang met wie u zaken doet. Daarin zijn wij 100% onafhankelijk.

Wat is het ICT informatiecentrum?

Het ICT informatiecentrum is al sinds 2001 de grootste onafhankelijke informatiebron over bedrijfssoftware, digitalisering, dataoplossingen en meer. Wij publiceren eigen media in samenwerking met meer dan 200 kennispartners en informeren tweewekelijks bijna 14.000 ICT beslissers over actuele ontwikkelingen.

Waar kan ik terecht met vragen?

Wij geven u met plezier gratis advies over welke informatie het best past bij u kennisbehoefte. Bel of mail ons gerust. Ook met uw vragen over de ERP box, over de afhandeling ervan, andere ICT thema’s of over ons.