ERP informatie

Kies hier uw informatie over ERP software

Wilt u weten welke ERP software het beste past bij uw organisatie? ERP oplossingen met elkaar vergelijken? Het selectietraject optimaal uitvoeren? Verkeerde beslissingen voorkomen? De onderstaande informatie helpt u daarbij. Het ICT informatiecentrum is onafhankelijk en helpt sinds 2001 jaarlijks meer dan 200.000 betrokkenen bij ICT projecten met informatie over de selectie van ICT oplossingen en leveranciers.

ERP informatie

Boeken

In samenwerking met meer dan 200 kennispartners publiceert het ICT informatiecentrum (e-)boeken over de toepassing, selectie en implementatie van ERP software en over specifieke oplossingen, waaronder die van Microsoft en SAP. Alle titels van beschikbare ERP boeken kunt u vinden op de ICT boekensite van het ICT informatiecentrum. Alle boeken over de selectie van een ERP oplossing zijn onderdeel van de ERP box. Deze kunt u dus ook tegelijk ontvangen.

Whitepapers

Is het nog geen tijd voor een box of de boeken, dan kunt u gebruik maken van de vele whitepapers over ERP software. Deze beschrijven trends, tips en toepassingen en bieden u checklists, praktijkcases en andere waardevolle kennis. U kunt alle whitepapers over ERP eenvoudig downloaden via de website ICT whitepapers van het ICT informatiecentrum.

Zij gingen u voor

Sinds 2001 informeert het ICT informatiecentrum jaarlijks meer dan 200.000 organisaties over de toepassing, selectie en implementatie van bedrijfssoftware en andere ICT oplossingen. Daarmee is het ICT informatiecentrum de grootste zelfstandige en onafhankelijke informatiebron bij ICT projecten.

ERP informatie

Stel uw vraag

Heeft u een vraag over het ICT informatiecentrum of de beschikbare informatie over ERP software. De Servicedesk van het ICT informatiecentrum is bereikbaar via 085 40 10 218 of info@ictinformatiecentrum.nl.

 

BOEKEN BIJ UW ERP PROJECT

ERP systemen
ERP systemen
Over de praktische facetten van de selectie, implementatie en toepassing van ERP software. ERP specialisten geven hun visie, tips en adviezen over ERP software. Ook leggen zij uit hoe een goed gekozen ERP oplossing bijdraagt aan een optimale bedrijfsvoering en dat ERP software steeds vaker de rol overneemt van separate financiële software of CRM oplossingen. Een inspirerend boek bij aanvang van ieder ERP project bij grote en kleine organisaties.

ERP software selectie
ERP software selectie
Waar de ene organisatie het ERP project vlekkeloos uitvoert, loopt de andere organisatie tegen weerstand en problemen op. In dit boek gaat het over de valkuilen en succesfactoren van ERP selectie. U leest over de juiste voorbereiding, de samenstelling van het projectteam, alle stappen in de uitvoering, enz. De praktische aspecten van ERP selectie op een rij.

ERP software selectie
ERP software
Dit boek bevat een groot aantal tips en adviezen van ERP specialisten met ruime praktijkervaring. Het geeft u een beeld van de stand van zaken rondom ERP software. Aan de orde komen de trends, toekomstige ontwikkelingen die nu al invloed op uw keuze hebben, verwachte veranderingen in uw bedrijfsprocessen, enz.

Handboek softwareselectie
Handboek softwareselectie
Het Handboek Softwareselectie beschrijft stap voor stap alle fasen in het selecteren van bedrijfssoftware. Aan de hand van dit boek kunt u niet alleen de selectietrajecten die u zelf uitvoert verbeteren, u kunt ook externe adviseurs die u helpen in het selectietraject beter aansturen en te woord staan. Compleet met checklists, overzichten en planningen.

Microsoft Dynamics AX en NAV
Microsoft Dynamics AX en NAV
Beide oplossingen van Microsoft komen voor in de top 10 van meest gebruikte ERP oplossingen. Dit boek legt de verschillen tussen Dynamics AX en Microsoft Dynamics NAV uit en zet alle toepassingen, voordelen en nadelen op een rij. Deze publicatie biedt een praktische manier om uit te zoeken of deze oplossingen van Microsoft op uw shortlist moeten staan.

Basisboek ERP
Basisboek ERP
Aan organisaties die zich oriënteren op nieuwe ERP software legt dit boek uit hoe de ERP markt eruit ziet en hoe de implementatie van een ERP oplossing in zijn werk gaat. Een boek met basiskennis, voordat u een ERP selectietraject start.

Haal alles uit uw softwareprojecten
Haal alles uit uw softwareprojecten
De ‘menselijke’ kant van het ERP project is minstens zo belangrijk als de technische kant. Nog te vaak lukt het niet om ERP implementaties binnen de geplande tijd af te ronden, voldoet de kwaliteit niet aan wat was verwacht, zijn de kosten hoger dan vooraf ingeschat en lijden organisatie schade door onverwachte problemen. Dit boek wijst u (hopelijk op tijd) op enkele belangrijke valkuilen.

Cloud computing, introductie
Cloud computing, introductie
Als u ERP in cloud overweegt, geeft dit boek u uitleg over de belangrijkste aspecten van cloud computing. Over voordelen, nadelen en mogelijkheden.

Cloud computing, migratie
Cloud computing, migratie
Een toenemend aantal hardware- en softwareoplossingen kennen een variant in de cloud. U krijgt ermee te maken als u nieuwe bedrijfssoftware zoekt, zoals CRM, ERP, HRM of BI software. ‘Migratie’ heet het proces van het buiten de deur brengen van uw ICT. Over de aspecten hiervan, leest u in dit boekje. Tips, adviezen, valkuilen, checklists, juridische zaken; u vindt deze er allemaal in terug.