ERP software | Uitleg van het begrip - ERPsystemen.nl

ERP software

De onderstaande tekst geeft u een korte uitleg over het begrip ERP software. Meer informatie over het selectie- en implementatietraject van ERP software leest u in de ERP box.

ERP is een afkorting van Enterprise Resource Planning en is ontworpen om diverse bedrijfsprocessen te ondersteunen en te automatiseren. Welke processen er ondersteund en geautomatiseerd kunnen worden, hangt af van het soort software dat aangeschaft is. Voorbeelden van processen die ERP software kan automatiseren zijn onder andere de financiële administratie en het bijhouden van het voorraadbeheer. Net als andere soorten business software, kan ERP managers inzicht bieden bij het nemen van beslissingen en is dus ook van toegevoegde waarde bij het bieden van
managementinformatie.

ERP software minimaliseert kosten

Door de ontwikkelingen van meerdere processen via enterprice resource planning software bij te houden, kunnen gegevens rondom bepaalde procedures opgevraagd worden. Deze gegevens kunnen hulp bieden bij het nemen van beleidsbeslissingen. Daarnaast kan ERP bepaalde processen efficiënter laten verlopen door van tevoren berekeningen te doen. De automatisering van bedrijfsprocessen zorgt ervoor dat een bedrijf efficiënter om kan gaan met tijd en de beschikbare ruimte, waardoor uiteindelijk slimmer wordt omgegaan met geld. Een ERP systeem kan er dus voor zorgen dat de kosten binnen een bedrijf geminimaliseerd worden. Daarnaast zijn sommige losse software systemen die onafhankelijk van elkaar processen beheren (warehouse management software of CRM software door de ERP software overbodig geworden.

Tijdbesparing

Dankzij de software kunnen de verschillende procedures in één systeem worden geregeld en kunnen de gegevens binnen deze procedures aan elkaar gekoppeld worden. Dit bespaart tijd bij het invoeren van gegevens, bovendien kunnen hierdoor invoerfouten voorkomen worden. Doordat de processen nu in één systeem beheerd worden, hebben de verschillende afdelingen binnen een bedrijf beter inzicht in de ontwikkelingen binnen het bedrijf. Dit vergemakkelijkt niet alleen samenwerking tussen de medewerkers van verschillende afdelingen van het bedrijf; klantvriendelijkheid en klantgerichtheid kan hierdoor ook verbeterd worden.

Wat kunt u met ERP software?

Welke voordelen kunt u behalen met ERP software? Waarom zou u deze nodig hebben? Lees in dit whitepaper hoe ERP software uw bedrijf kan helpen door uw bedrijfsprocessen te verbeteren en alle middelen beter te benutten.

ERP software

Eigenschappen ERP software