ERP leveranciers | Overzicht ERP software – ERPsystemen.nl

ERP leveranciers

ERP leveranciers zijn er met verschillende specialismen. Al dan niet gekoppeld aan één of meerdere ERP software producten of een branche, leveren zij advies, de software zelf of implementatiediensten.

ERP leveranciers die advies geven

ERP software betreft meerdere onderdelen van uw bedrijfsproces. Deze meeromvattende, geïntegreerde eigenschap van de software betekent bijna automatisch dat de overgang naar een nieuwe softwareoplossing een grote impact heeft op uw organisatie en bedrijfsprocessen. Een goed ERP selectietraject begint daarom met het in kaart brengen van de huidige processen, het analyseren van de knelpunten, het uitwerken van verbeteringen en het ontwerp van toekomstige, verdere ontwikkelingen van de ICT toepassingen in uw organisatie (zie Handboek Softwareselectie). De specifieke kennis die hiervoor nodig is, kan extern advies noodzakelijk maken. ERP leveranciers die u vanuit hun specialistische en op uw branche of bedrijfsproces gerichte kennis, helpen met advies, kunt u vinden als ERP adviseurs of consultants. Bieden zij u hulp vanuit de proceskant, dan leveren zij vaak zelf geen ERP software en implementatiediensten. Dit biedt u de grootste kans op objectief, betrouwbaar en onafhankelijk advies. Dat is extra waardevol als u begeleid wilt worden in het selectietraject.

Welke ERP leverancier heeft u nodig?

Welke ERP aanbieder u nodig heeft, hangt van veel factoren af. Deze worden u duidelijk in de voorbereidingsfase van het selectietraject. Overzichten, checklists, informatie en stappenplannen hiervoor vindt u terug in de ERP box.

ERP leveranciers die software leveren

Met ERP leveranciers die software leveren worden twee soorten bedrijven bedoeld: (1) bedrijven die de software zelf ontwikkelen en produceren, zoals SAP, Oracle, Exact, Unit 4 en honderden andere ERP softwareproducenten en (2) bedrijven die software kunnen leveren. De tweede categorie ERP software leveranciers zijn vaak de resellers en dealers van de eerste categorie. Voor begeleiding bij de selectie van ERP software bieden beide categorieën u uiteraard niet de onafhankelijkheid die daarbij noodzakelijk is. Zij zullen u hun eigen oplossingen adviseren. De toegevoegde waarde van resellers en dealers vertaalt zich in specifieke branche- en proceskennis. Daarnaast biedt dit type ERP leverancier vaak zelfontwikkelde, toepassingsspecifieke software, die de basis ERP oplossing nog geschikter maakt voor een branche of bedrijfsproces. Aangevuld met maatwerk, zorgen deze ERP leveranciers ervoor dat een ERP oplossing optimaal kan worden afgestemd op uw situatie.

ERP leveranciers die implementatiediensten leveren

Dit type ERP leveranciers produceert zelf geen software, maar beperkt zich tot de implementatie en toepassing ervan. Omdat voor een goed implementatie gedegen productkennis nodig is, zijn ERP leveranciers die implementeren vaak beperkt tot één of enkele ERP oplossingen.

Zoekt u een ERP leverancier?

Neemt u dan gerust contact op met de Servicedesk van het ICT informatiecentrum: 085 40 10 218. Daar kunt u aangeven wat u zoekt en hoort u welke informatie het ICT informatiecentrum daarover voor u beschikbaar heeft. Zelf een keuze maken uit de vele ERP boeken en whitepapers kan natuurlijk ook. Gaat u selecteren, dan is de ERP box gratis voor u beschikbaar.

ERP leveranciers