ERP software | voordelen - ERPsystemen.nl

ERP software voordelen

ERP (Enterprise Resource Planning) is decennia lang de “kip met de gouden eieren” geweest in de IT wereld. De penetratiegraad van ERP in de branches retail, groothandel en maakindustrie bedraagt meer dan 67%! Terecht, want een goed geselecteerd en geïmplementeerd systeem levert veel voordelen en dus veel geld op. Redenen om te investeren in een ERP systeem waren: distributie van informatie binnen de organisatie verbeteren om zo de prestaties te verbeteren, losstaande softwaresystemen op verschillende locaties integreren om het inzicht te vergroten en standaardisatie van de gehele operatie. Nog steeds zijn dit valide redenen om te investeren in een krachtige ERP oplossing.

ERP vormt de basis

Maar met de komst van het “nieuwe winkelen” en andere manieren van communiceren, zijn er meer redenen ontstaan om te kiezen voor een gedegen ERP systeem. Zo wordt de omni-channel strategie van retailers pas realistisch en haalbaar wanneer de basis goed is. ERP vormt die basis. De webshop(s), mobile stores en fysieke winkels kunnen alleen tijdig bevoorraad worden met de juiste producten en hoeveelheden, wanneer men over de juiste (verkoop- en voorraad-) informatie beschikt. Juist deze informatie komt uit het ERP systeem. En dan het liefst op zo’n manier dat de webshops automatisch over deze gegevens kunnen beschikken om zichtbaar te maken aan de klant. Excellijsten en alleen een financieel programma voldoen dan niet meer.

Ook binnen de wholesale branche is de kracht van ERP onomstotelijk bewezen. Of u nu een pure wholesaler bent of ook productie- of retailactiviteiten uitvoert, meer inzicht in de prestaties van uw onderneming is cruciaal. Om uw B2B of B2C klanten te kunnen verrassen met acties en promoties via hun smartphone, tablet of een app, heeft u inzicht in uw klant nodig. (Ver-) koophistorie, aflever- en betalingsvoorkeuren, al deze gegevens haalt u uit het ERP systeem.

ERP software

Vertrouwen in de leverancier

Een ander voordeel van een krachtige ERP oplossing is dat het naadloos kan worden geïntegreerd met andere software zoals CRM, business intelligence, webshop of een app waarmee uw omni-channel strategie werkelijkheid wordt.

Om te kunnen profiteren van uw ERP investering, is het noodzakelijk te kiezen voor een software partner waarop u vertrouwt, die u begrijpt en uw taal spreekt. Een software partner met kennis van uw organisatie en ervaring in uw branche. Alleen zo’n partner kan voor u de vertaalslag maken van software naar handvatten waar u iets aan heeft.

 

Bron: K3 Business Solutions BV, kennispartner van het ICT informatiecentrum.