ERP software voor uw branche – ERPsystemen.nl

ERP software voor uw branche

ERP software wordt binnen organisaties gebruikt ter ondersteuning van alle processen. Zodra u zich gaat oriënteren op ERP software is het van belang dat u zoekt naar een ERP pakket dat aansluit bij uw bedrijf en bedrijfsactiviteiten. Er zijn meerdere soorten ERP pakketten voor verschillende branches verkrijgbaar. Als kennispartner van het ICT informatiecentrum geeft Bemet uitleg over ERP software voor maakbedrijven.

ERP software voor uw branche

Waarom ERP voor de maakindustrie?

Er zijn drie belangrijke redenen om een productieproces te automatiseren:

 • Tijdwinst
 • Kostenreductie
 • Concurrentievoordeel

Om de concurrentie het hoofd te kunnen bieden, is naast kwaliteit ook snelle levering van producten van belang. Daarin kan ERP een belangrijke rol spelen. Het invoeren van gegevens op meerdere afdelingen binnen bedrijven is met de komst van ERP software verleden tijd. Men voert gegevens eenmalig in en vervolgens zijn deze op elke afdeling binnen een bedrijf beschikbaar. Doordat alle bedrijfsprocessen, zoals relatiebeheer, logistiek, planning en bedrijfsadministratie, met elkaar verbonden zijn, is alle informatie voor iedereen in het bedrijf toegankelijk en bruikbaar. Dit levert bedrijven tijdwinst, kostenreductie en daarmee concurrentievoordeel op, mede omdat producten sneller geleverd kunnen worden.

Weerstanden ERP

Bedrijven die terughoudend zijn in het toepassen van nieuwe ERP software gebruiker daarvoor vaak de argumenten ‘te duur’, ‘te complex’, ‘te uitgebreid’ of ‘mijn bedrijf is te klein’. Hieronder de argumentatie dat het tegenovergestelde van deze bezwaren onderbouwt.

 • Niet duur
  Bedrijven die overgaan naar het automatiseren van hun productieproces met onze software, verdienen hun investering in gemiddeld 1 -1 ½ jaar tijd weer terug. Samen met de kostenreductie die ERP oplevert, is te concluderen dat ERP software niet duur is.
 • Niet complex
  Een reden waarom er verschillende ERP pakketten op de markt zijn, is dat deze samengesteld zijn door mensen uit de branche waarvoor de software gemaakt is. Dit resulteert in ERP dat praktijkgericht is, dat in begrijpelijk jargon geschreven is en daardoor snel toe te passen is.
 • Voor iedereen
  ERP is niet alleen voor grotere bedrijven. Vooral bij kleinere bedrijven, waar één persoon meerdere petten op heeft – administrateur, werkvoorbereider, planner etc. – is efficiënt en overzichtelijk werken een must.
 • Kies wat nodig is
  Niet ieder bedrijf is hetzelfde. Vandaar dat er ERP pakketten zijn ontwikkeld die naar wens samengesteld kunnen worden. Bedrijven schaffen alleen datgene aan wat nodig is om in de dagelijkse praktijk efficiënter te kunnen produceren.

Koppelingen met andere software

Vaak hebben bedrijven al bedrijfsondersteunende software in huis, zoals een financieel-, een CAD/CAM- en/of een gereedschapsbeheerpakket. ERP software is hier vaak mee te koppelen. Hierdoor wordt een combinatie van het beste tussen de softwareproducten gecreëerd, hetgeen tot een efficiënte werkwijze leidt.

ERP in de toekomst

In de toekomst biedt ERP software nog sneller toegang tot gegevens, zijn er meer online applicaties en is er 24/7 beschikbaarheid. Hierop wordt ingespeeld in de vorm van mobiele applicaties, zoals voor CRM, en agenda mobiele applicaties die toegankelijk zijn via PC, laptop en mobiele telefoon. Hierdoor is informatie overal en altijd voor handen.
 

Bron: Bemet International B.V., kennispartner van het ICT informatiecentrum.