Veelgestelde vragen - ERPsystemen.nl

Veelgestelde vragen

Waarom heb ik de ERP box nodig?
Waarom de ERP box en geen andere informatiebron?
Waaruit bestaat de ERP box?
Hoe uniek is de informatie die ik ontvang?
Kan ik de hoeveelheid informatie zelf bepalen?
Wat gebeurt er met mijn aanvraag en gegevens?
Hoe kan de ERP box gratis zijn?
Wat doet het ICT informatiecentrum?

Waarom heb ik een ERP box nodig?
Slechts de helft van alle ERP projecten dragen uiteindelijk bij aan een betere bedrijfsvoering. De andere helft mislukt. Verkeerde uitgangspunten, verkeerde keuzes door onbetrouwbare selectietools, een tunnelvisie gebaseerd op de huidige ERP oplossing en een te grote afhankelijkheid van externe adviseurs spelen hierin allemaal een rol. Als u zich als (mede)verantwoordelijke geen fouten wilt permitteren en het project op een verstandige manier wilt aansturen of begeleiden, heeft u ook zelf kennis nodig. Die benodigde kennis biedt de ERP box u. U krijgt de handvatten om uw ERP project goed aan te pakken, weet wat belangrijk is, beschikt over de noodzakelijke kennis over ERP software, maakt kennis met oplossingen, kent de valkuilen en kunt voorkomen dat uw ERP project straks bij de 50% behoort die qua kosten, functionaliteit of planning mislukken. Twijfelt u of de ERP box u kan helpen, belt u dan het ICT informatiecentrum. Wij geven u graag uitleg.

Waarom de ERP box en geen andere informatiebron?
Het meeste wat over ERP software gepubliceerd wordt gaat over de selectie, is commercieel of betreft een selectietool. De selectie zelf is echter absoluut niet het onderdeel waar het bij 50% van alle ERP projecten fout gaat! Los van het feit dat selectietools u doorgaans alleen de resultaten tonen van daarvoor betalende leveranciers, is het maken van een keuze niet lastig als u weet wat die keuze zou moeten bepalen. Daarover gaat de informatie van de ERP box, naast alle andere aspecten die bepalend zijn voor het slagen of mislukken van uw ERP project. In die benadering en volledigheid is de ERP box uniek en merkt u dat de box is gemaakt voor u als ERP gebruiker en niet om oplossingen van ERP leveranciers te promoten.

Waaruit bestaat de ERP box?
De ERP box bestaat uit drie onderdelen: (1) kennis over ERP software, ERP selectie en het aansturen van een ERP project, (2) informatie over ERP oplossingen, ontwikkelingen en praktijktoepassingen en (3) de ICT nieuwsbrief. Samen vormen deze drie onderdelen een complete set aan kennis en informatie die u stap voor stap begeleidt bij het vinden, selecteren en implementeren van nieuwe ERP software. Onderdelen 1 en 3 ontvangt u rechtstreeks van het ICT informatiecentrum. Onderdeel 2, de praktijkgerichte kennis, ontvangt u van enkele informatiepartners, die als ERP specialist ervaring hebben in uw branche, bekend zijn met uw bedrijfsproces en de actuele ontwikkelingen kennen. U maakt alleen gebruik van de informatie die u nodig heeft. Meerdere mensen in uw projectteam kunnen van de informatie gebruik maken.

Hoe uniek is de informatie die ik ontvang?
Het ICT informatiecentrum beschikt over een eigen redactie en werkt samen met meer dan 200 kennispartners. Alle informatie die wij publiceren is daarom uniek en speciaal samengesteld voor organisaties die een ERP project starten. Onze kennispartners zijn specialisten bij adviesbedrijven, kenniscentra en leveranciers. Hun praktische en theoretische kennis is zeer waardevol en laat u de vele facetten van ERP software en de selectie en implementatie daarvan zien. Wij publiceren deze kennis in (e)boeken, whitepapers, checklists en online publicaties, die alleen via het ICT informatiecentrum verkrijgbaar zijn. Met de ERP box heeft u toegang tot al deze informatie, waaronder het Handboek Softwareselectie, het veelgeprezen boek ‘Komt een CEO bij de IT dokter’ en alle andere boeken over ERP software en ERP selectie. Publiceren wij tijdens uw project nieuwe informatie over ERP software, dan is deze direct voor u beschikbaar.

Kan ik de hoeveelheid informatie zelf bepalen?
Nadat wij uw aanvraag gecontroleerd hebben, krijgt u toegang tot alle informatie waaruit de ERP box bestaat. Van welke informatie u gebruik maakt, bepaalt u zelf. U hoeft dus niet bang te zijn dat het te veel voor is. Als er wel gedachten zijn over een nieuwe ERP oplossing, maar nog geen concrete plannen om deze te gaan implementeren, heeft u wellicht meer aan een los boekje dan aan de complete box. Bel ons gerust daarover. Dan kijken wij graag samen met u naar wat op dit moment het beste aansluit bij uw informatiebehoefte.

Wat gebeurt er met mijn aanvraag en gegevens?
Bijna altijd wordt uw aanvraag van de ERP box nog dezelfde dag door ons verwerkt. Om uw aanvraag te door uzelf te laten bevestigen of als wij nog vragen hebben, nemen wij contact met u op. Daarna krijgt u via een e-mail direct toegang tot alle digitaal beschikbare informatie van de box. Boeken en publicaties die alleen als gedrukte publicatie beschikbaar zijn, ontvangt u binnen een paar dagen via de post. Projectgerichte informatie ontvangt u rechtstreeks van enkele informatiepartners van het ICT informatiecentrum. Deze ERP specialisten kunnen daarvoor kort contact met u opnemen. Tot slot houden wij u via de ICT nieuwsbrief tweemaal per maand op de hoogte van relevant nieuws en actuele ontwikkelingen. Uw gegevens zijn veilig bij ons, wij verwerken die conform ons privacystatement.

Hoe kan de ERP box gratis zijn?
Alle informatie van het ICT informatiecentrum is gratis beschikbaar. Dat is mogelijk omdat wij via enkele media inkomsten kunnen genereren uit commerciële mogelijkheden voor ICT leveranciers, zoals betaalde vermeldingen, advertenties of het contact dat wij – met toestemming daarvoor – kunnen leggen tussen informatieaanvragers en leveranciers. Goed om te weten daarbij is dat het ICT informatiecentrum op geen enkele manier een belang heeft bij uw keuzes van oplossingen of leveranciers. Of en met wie u zaken doet, maakt ons niet uit. Die onafhankelijkheid is een onderscheidende eigenschap van het ICT informatiecentrum.

Wat doet het ICT informatiecentrum?
Het ICT informatiecentrum is een onafhankelijk en zelfstandig initiatief bedoeld om een constructieve bijdrage te leveren aan succesvolle ICT projecten bij bedrijven en overheden. Met websites, boeken, boxen, checklists, whitepapers en andere kennisproducten zijn wij al sinds 2001 de meest geraadpleegde informatiebron bij de keuze van ICT oplossingen en de leveranciers daarvan. Op geen enkele manier hebben wij er belang bij of en met wie u zaken doet. Naast goede en praktische informatie zijn deze onafhankelijkheid en onze betrouwbare werkwijze belangrijke redenen voor dit succes.