Over de ERP box

Waarom de box?

Veel ERP projecten mislukken of hadden op zijn minst veel beter gekund. Verkeerde uitgangspunten, een foute projectaanpak, de verkeerde adviseurs, gebrek aan eigen kennis over ERP software en tegenstrijdige belangen zijn maar enkele factoren die daarbij een rol spelen. De ERP box zet alles voor u op een rijtje. U krijgt de handvatten om uw ERP project goed aan te pakken, weet wat belangrijk is, krijgt de kennis over ERP software die u nodig heeft en beschikt over een leidraad om uw selectieproces goed uit te voeren.

Wat is de ERP box?

De ERP box is een informatieservice van het ICT informatiecentrum bestaande uit drie onderdelen: basiskennis, informatie over ERP oplossingen en de ICT nieuwsbrief. Samen vormen deze drie onderdelen een compleet pakket aan kennis en informatie die u stap voor stap begeleidt bij het vinden, selecteren en implementeren van nieuwe ERP software. U maakt alleen gebruik van de informatie die u nodig heeft. Meerdere mensen in uw projectteam kunnen van de informatie gebruik maken.

Waarom het ICT informatiecentrum?

Het ICT informatiecentrum is volledig onafhankelijk en al 17 jaar de meest gebruikte informatiebron bij de selectie en implementatie van bedrijfssoftware. Wat de uitkomst van uw selectietraject is, maakt ons niet uit. Wij hebben geen belang bij uw keuzes. Wij doen geen schijn-selecties, zoals anderen u die aanbieden. Wij zijn geen pseudo-onafhankelijk platform van een ICT bedrijf en dus niet uit op het verwerven van opdrachten. Wij bieden u praktische kennis, meer niet.

ERP box onderdeel 1: basiskennis

Het ICT informatiecentrum beschikt over een eigen redactie en werkt samen met meer dan 200 kennispartners. Kennispartners zijn specialisten bij adviesbedrijven, kenniscentra en leveranciers. Hun praktische en theoretische kennis is zeer waardevol en laat u de vele facetten van ERP software en de selectie daarvan zien. Wij publiceren deze kennis in boeken, e-boeken, whitepapers, checklists en online documenten. Met de ERP box heeft u toegang tot al deze informatie, waaronder het Handboek Softwareselectie en diverse boeken over ERP software en ERP selectie. Publiceren wij tijdens uw project nieuwe informatie over ERP software, dan is deze direct voor u beschikbaar.

ERP box onderdeel 2: informatie over oplossingen

In de praktijk blijkt dat de hierboven genoemde basiskennis pas echt betekenis krijgt, als u deze kunt projecteren op bestaande oplossingen. Omdat het ICT informatiecentrum zelf geen ERP oplossingen levert, komt deze informatie rechtstreeks van enkele ERP specialisten. Zij zijn informatiepartner van het ICT informatiecentrum. U kunt, als u dat wenst, met hen spreken over de specifieke eigenschappen van uw ERP project. Zij hebben ervaring in uw branche, zijn bekend met uw bedrijfsproces en kennen de actuele ontwikkelingen. Informatiepartners weten dat u in deze fase alleen nog maar kennis en informatie wenst. Hoewel zij een commercieel belang hebben om met u over hun oplossingen te praten, blijkt de informatie die u van hen krijgt zeer waardevol. U kunt een betere verbinding maken tussen theorie en praktijk. Ook kunt u oplossingen beter met elkaar vergelijken. Uiteraard hoeft u geen zaken met hen te doen; wij hebben daar ook geen belang bij. Om met u af te stemmen welke informatie relevant voor u is, nemen vier tot tien informatiepartners eenmalig contact met u op. Zij krijgen daarom inzage in uw contactgegevens. Dit contact kunt u ieder moment verbreken. Het ICT informatiecentrum ziet erop toe dat de informatie-uitwisseling op de juiste manier gebeurt. U wordt dus niet onnodig lastgevallen en bepaalt zelf welke informatie u wilt of niet.

ERP box onderdeel 3: aanvullingen

Via de ICT nieuwsbrief blijft u tijdens uw ERP project op de hoogte van nieuwe informatie en publicaties over ERP software. Tweemaal per maand informeert het ICT informatiecentrum via de ICT nieuwsbrief 13.000 ICT beslissers over nieuwe, belangrijke ontwikkelingen, nieuwe websites, boekjes, whitepapers en meer. Afmelden kunt u zich op ieder moment.

Stel ons uw vragen over de ERP box

Twijfelt u over het aanvragen van de ERP box, neemt u dan even contact met ons op. Sinds de introductie van de ERP box maakten al duizenden grote en kleine organisaties gebruik van deze informatieservice. Grote kans daarom dat de ERP box ook voor u heel waardevol zal zijn.

  • Bel de servicedesk van het ICT informatiecentrum via 085 40 10 218
  • Stuur uw Whatsapp bericht naar 06 – 83 77 41 91.