ERP leveranciers | Uitleg van het begrip | ERPsystemen.nl

ERP leveranciers

De onderstaande tekst geeft u een korte uitleg over het begrip ERP leveranciers. Meer informatie over het selectie- en implementatietraject van een ERP leverancier leest u in de ERP box.

ERP leveranciers kunnen diverse soorten ERP software leveren. Er zijn verscheidene leveranciers die software aanbieden die is ontwikkeld voor specifieke branches of bedrijfstakken. Binnen de aangeboden software kan dikwijls ook nog onderscheid gemaakt worden tussen standaard pakketten en pakketten die aan te passen zijn naar de wens van het bedrijf: maatwerk. Veel ERP leveranciers bieden ook modules of updates aan, waarmee een ERP pakket uitgebreid, verbeterd en/of vernieuwd kan worden.

Inzicht in gebruiksgemak

Voor bedrijven die zich oriënteren op de verschillende soorten ERP software, kunnen leveranciers een demonstratie van hun product geven. Hierdoor wordt een beter inzicht in het gebruiksgemak en de efficiëntie van het product verkregen. Diverse leveranciers bieden ook een demoversie van hun pakket aan, waardoor het pakket gratis of tegen een kleine vergoeding voor een bepaalde tijd kan worden uitgeprobeerd door medewerkers van het bedrijf. Deze aangeboden services kunnen het keuzeproces van een ERP pakket vergemakkelijken. Daarnaast kunnen ERP leveranciers vrijblijvend benaderd worden voor een gesprek. Hierdoor kan een bedrijf de mogelijkheid nemen om meer informatie over een ERP pakket te verkrijgen, kritische vragen over het pakket hoeven ook niet te worden geschuwd. Uiteindelijk kunnen ERP leveranciers ook na de aanschaf van een ERP pakket nog iets betekenen. Naast dat zij updates en aanvullende modules kunnen aanbieden, leveren verschillende leveranciers ook nog extra service. Sommige van hen kiezen ervoor updates gratis aan te bieden, daarnaast zijn er ook nog ERP leveranciers die een helpdesk aanbieden voor het geval dat er problemen zijn met de software.