ERP projecten | ICT informatiecentrum – ERPsystemen.nl

ERP projecten

Wat u wel en niet moet doen voor een succesvolle selectie en implementatie

ERP projecten hebben niet bij voorbaat het vooruitzicht op een goede afloop. Slechts de helft van alle ERP implementaties verloopt, zoals dat de bedoeling was. Voor de andere helft geldt dus het tegenovergestelde; die mislukken geheel of gedeeltelijk. Ondanks de vele kennis die er inmiddels is over het organiseren en opzetten van een ERP project, lukt het blijkbaar nog steeds niet om alle selectie- en implementatietrajecten met hulp van die kennis probleemloos te laten verlopen. In dit deel van ERPsystemen.nl leest u over succesfactoren, valkuilen, knelpunten, oorzaken en oplossingen.

De succesfactor van ERP projecten

ERP projecten worden in grote mate beïnvloed door de uitgangspunten. Zijn die verkeerd, dan is de kans klein dat het project leidt tot het beoogde resultaat. Door een technische benadering van het project kan de focus te veel komen te liggen op het sec vervangen van de oude software door de nieuwe. Door het ERP project te beschouwen als organisatorisch vraagstuk, ligt het accent niet op de vernieuwing op zich, maar op de verbeteringen die erdoor gerealiseerd kunnen worden. Lees verder.

Meer over ERP projecten

In de komende weken publiceren wij hier meer artikelen over knelpunten en oplossingen rondom ERP projecten. Via de ICT nieuwsbrief blijft u op de hoogte van nieuw verschenen artikelen. Meer informatie over dit thema leest ook terug in de boeken die het ICT informatiecentrum over ERP software uitgeeft. Bekijk de ERP boeken.

Start u een ERP project?

Ontvang dan alle informatie over ERP selectie, implementatie en het organiseren en uitvoeren van uw ERP project als onderdeel van de gratis ERP box. U ontvangt dan tevens een exemplaar van het boek ‘Komt een CEO bij de IT dokter’. In dit boek worden de grootste en meest herkenbare barrières voor een succesvol ERP project genoemd en leest u over de oplossingen om dit te voorkomen. Bekijk de ERP box.

ERP projecten